2009. február 14., szombat

Habos-diós rolni, és egy kis kókuszgolyó, másként

Holnapra vendégeket várunk, így, hogy ne kelljen kapkodnom, ma megsütöttem egy "tutinyerő" sütit. Nálunk nagy kedvenc. Ők enni szeretik, én pedig sütni IS, mivel rengeteg mennyiség lesz belőle, és kevés melóval jár :)

A receptet még valamikor tavaly tavasszal fedeztem fel
a desszert.eu-n, és azóta is sokszor készítem, hol dióval, hol mákkal, hol baracklekvárral, hol szilvával. Mindig nagy sikere van, remélem holnapi vendégeink is megnyalják majd a 10 ujjukat :) (illetve 40-et, mert négyen jönnek) :)

Készítettem ma még egy kókuszgolyót is. Nővéremtől kaptam ma délelőtt a receptet, ... és mostanra két db maradt belőle, így ez már nem lesz vendégvárós fogás :)

Ezért a receptet leírom ide is, és el is teszem magamnak, mert KedvesFérjem úgy odatapadt a hűtőhöz, amikor meglátta, hogy mi lapul benne, mintha mágnes tartaná ott :)

Hozzávalók:
65 dkg porcukor
15 dkg olvasztott margarin
14 dkg gríz
10 ek. tej
20 dkg darált háztartási keksz
1 csomag kókuszreszelék
2-3 evőkanál rum
3 evőkanál cukrozatlan kakaó

A grízt meglocsoljuk a tejjel és kb. negyed óráig így hagyjuk. Aztán beledolgozzuk a darált kekszet, olvasztott margarint, 60 dkg porcukrot, rumot, kókuszreszeléket. Összegyúrjuk, gombócokat formálunk belőlük és beleforgatjuk a kakaóval összekevert porcukorba (maradék 5 dkg). Hűtőben tartjuk tálalásig, már ha eljut a tálalásig :)

Nővérem volt olyan kedves, és kisegített egy fényképpel. Ezek itt az ő alkotásai, az ovis farsangra készültek. :)

2 megjegyzés:

  1. Húúúú az a diós hogyishívjáksüti a kedvenceeem:-) Ügyes voltál mint mindig!!!!

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Szép lett a habos-diós rollnid! :-) Pofátlanság volna, ha megkérnélek, küldj be fotót, és véleményt a recepthez a desszert.eu-ra, hogy mások is lássák -ott is -, neked milyen jól sikerült? ;-)

    Szupi a blogod! ;-)

    Köszönöm!

    Üdv!
    Gábor
    desszert.eu

    VálaszTörlés