Biztosan nem vagyok ezzel egyedül...
... Vannak ételek, amiket mindig és minden körülmény között ugyanúgy készítek. Így láttam otthon anyumtól, és biztos vagyok benne, hogy ő is így látta a mamámtól. Finom is, jó is, szeretjük is, DE néha jól esik valami más ízt kipróbálni.
Ezért aztán ma nagy "kirándulást" tettem a gastroblogok és egyéb receptes oldalak között. Mivel már napok óta kerülgetek itthon egy zacskónyi fejtett babot, a választásom egy mindmegette.hu-n fellelhető babfőzelékre esett. Ezt alakítottam saját ízlésemre.
Így készült:
Egy edénybe beleöntöttem a babot, felöntöttem vízzel, dobtam bele egy leveskockát, sóztam, borsoztam, és lefedve puhára főztem. Közben egy kis tálkában előkészítettem a hagymás habarást, amely így néz ki: kb. 2 evőkanál tejföl, egy hagyma lereszelve (vigyázat jönnek a könnyek), egy késhegyni szegfűszeg, és 1 evőkanál liszt. Ezt összekevertem.
Amikor a bab megpuhult beleöntöttem ezt a tejfölös hagymás valamit :) - amibe egyébként kevertem egy kis alaplevelet is, hogy nem csomósodjon.
Végül sajtos bundáskenyérrel tálaltam.
Imádom a babfőzeléket, de még sohasem főztem. A tiédet nézve itt lenne az ideje! :)
VálaszTörlés