2009. február 26., csütörtök

Madártej - ahogy mi szeretjük

Szerettem gyerekkoromban a madártejet, de azért nem annyira, hogy lázba jöttem volna tőle, inkább csak annyira, hogy megettem :)

Nyáron viszont egyik kedvenc gasztronómiai oldalamon egy kincsre találtam. Azóta így készítem, "franciásan" :)

A recept a
desszert.eu-ról származik.

Én dupla adagot szoktam készíteni. Vagyis:

Hozzávalók

6 db tojás

140 g cukor

1l tej
4 evőkanál vanília eszencia
Ezeket szépen sűrűre főzöm.

A habgaluskákhoz:

6 db tojásfehérje
1 l víz sós vízben megfőzöm a felvert tojások habját.

A karamell szószhoz:

100 g porcukor
2 evőkanál víz

Karamellizálni, és a habgaluskák tetejére locsolni.


3 megjegyzés:

  1. A Krisztián nagyon beteg, ezt most biztosan szívesen megenné:-) Imádja:-) De asszem megpróbálom megcsinálni, azt hittem mindig, hogy valami állati nehéz elkészíteni:-)
    Feltettem a belga csokitorta receptet!!!! Pusziii

    VálaszTörlés
  2. Ez remekül néz ki!Én mikróban készítem a madártejet (igen,tudom nem a lejobb választás), de az én izlésem szerint az a legfinomabb :-)Legközelebb majd meglocsolom én is karamell öntettel :-)

    VálaszTörlés
  3. Ez gyönyörű, és a tetején a karamellcsíkok....!!!Ügyes vagy!

    VálaszTörlés