Szerettem gyerekkoromban a madártejet, de azért nem annyira, hogy lázba jöttem volna tőle, inkább csak annyira, hogy megettem :)
Nyáron viszont egyik kedvenc gasztronómiai oldalamon egy kincsre találtam. Azóta így készítem, "franciásan" :)
A recept a desszert.eu-ról származik.
Nyáron viszont egyik kedvenc gasztronómiai oldalamon egy kincsre találtam. Azóta így készítem, "franciásan" :)
A recept a desszert.eu-ról származik.
Én dupla adagot szoktam készíteni. Vagyis:
Hozzávalók
6 db tojás
140 g cukor
1l tej
4 evőkanál vanília eszencia
Ezeket szépen sűrűre főzöm.
A habgaluskákhoz:
6 db tojásfehérje
1 l víz sós vízben megfőzöm a felvert tojások habját.
A karamell szószhoz:
100 g porcukor
2 evőkanál víz
Karamellizálni, és a habgaluskák tetejére locsolni.
A Krisztián nagyon beteg, ezt most biztosan szívesen megenné:-) Imádja:-) De asszem megpróbálom megcsinálni, azt hittem mindig, hogy valami állati nehéz elkészíteni:-)
VálaszTörlésFeltettem a belga csokitorta receptet!!!! Pusziii
Ez remekül néz ki!Én mikróban készítem a madártejet (igen,tudom nem a lejobb választás), de az én izlésem szerint az a legfinomabb :-)Legközelebb majd meglocsolom én is karamell öntettel :-)
VálaszTörlésEz gyönyörű, és a tetején a karamellcsíkok....!!!Ügyes vagy!
VálaszTörlés