2009. február 10., kedd

Színes félhold

Ha valami egyszerű, és finom édességre vágyunk, akkor jöhet a színes félhold. Tényleg pofonegyszerű elkészíteni. Íme a recept, ahogy anyum írta régen:

Hozzávalók:
15 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 egész tojás
30 dkg liszt
1 citrom héja
1 evőkanál kakaó
1 csomag van.cukor

A vajat habosra keverjük a porcukorral. Tovább keverve beleütjük a tojásokat. Minél tovább keverjük, annál szaporább, könnyebb lesz a tészta. Belekeverjük a van.cukrot, a citrom héját és a lisztet.

A massza egyik felét tányérra tesszük, a másik felébe belekeverjük a kakaót.

Egy normál méretű tespibe (NEM KELL KIKENNI), a masszából szín szerint váltakozva kis halmokat rakunk. (Ez sütés közben majd szépen összeolvad). 180 fokon addig sütjük, még szép "zománcos" nem lesz a teteje.

Ha langyosra kihűlt fánkszaggatóval félholdakat szaggatunk ki belőle. Végül porcukorral tálaljuk.

Hát ennyi, és tényleg finom, igazi gyerekcsemege (IS) :).

4 megjegyzés:

  1. Ilyet mi is szoktunk régebb csinálni, főleg mama volt a specialista! :) Én még nem sütök túl gyakran, nincs minden napra desszert, majd ha nőnek a lányok és igénylik, akkor biztos megteszem!:)
    Eltűntél egy kicsit! Remélem, nem volt semmi baj!:)
    Puszi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klassz :) Én is kedvelem az ilyen egyszerű sütiket, szerintem a srácoknak is tetszene. A hétvégén ki is próbálom :)
    Üdv. Dóri

    VálaszTörlés
  3. Edit! Köszi, hogy hiányoltál. Hát az a helyzet, hogy a kazánunk rakoncátlankodott egy kicsit, így minimálisra csökkentettem a főzést, és a mosogatást :) De most már itt vagyok, újult erővel :)

    VálaszTörlés
  4. Dóri!
    Kíváncsian várom a véleményedet a sütiről. Nálunk már fél tányérnyi elfogyott (vacsira tejjel is csodás) :)

    VálaszTörlés