Tenisz ide, tenisz oda. Semmiképpen sem akartam a családot vasárnapi ebéd utáni desszert nélkül hagyni, így bedagasztottam egy adag fánk tésztát.
...
Már régóta tervezem készíteni, de valahogy sosem olyan, amilyennek szeretném, (ez pedig erősen visszatart az elkészítésétől). Persze most sem. Pedig annyira buborékos volt még nyújtásnál is... és kb 4-szeresére dagadt :) annyira dagasztottam és dagasztottam. Sülés után mégsem az igazi. Na de majd legközelebb.
A receptem hasonlít Limaráéhoz, csak az arányok kicsit mások.
...
Már régóta tervezem készíteni, de valahogy sosem olyan, amilyennek szeretném, (ez pedig erősen visszatart az elkészítésétől). Persze most sem. Pedig annyira buborékos volt még nyújtásnál is... és kb 4-szeresére dagadt :) annyira dagasztottam és dagasztottam. Sülés után mégsem az igazi. Na de majd legközelebb.
A receptem hasonlít Limaráéhoz, csak az arányok kicsit mások.
Nálam így néznek ki a hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 tojás, 1/2 dl olaj, 3 dkg élesztő, 5 dkg cukor, só, 2,5 dl tej, reszelt narancshéj. Az élesztőt felfuttatom cukros tejben majd a többi hozzávalóval összedagasztom. Innentől megegyezik az eljárás: kiszaggatás, sütés. (Fedővel, majd fedő nélkül)... de valami mégsem az igazi, hiányzik az az íz, amit a régi öregeknél éreztem, amikor még pl. férjem nagymamája (aki már 92. éves, így mostanában már nem babrál ilyenekkel - bár rendkívüli fizikai állapotnak örvend még most is hál'Istennek) készítette. Annak valahogy egészen más volt az íze.
Végül saját készítésű barackdzsemmel tálaltam. Ami azért dobott rajta :)
Azért én látom azt a szalagot! :)
VálaszTörlésA fánk nekem sem sikerült mindig úgy, ahogy szerettem volna (többször nem, mint igen), aztán egyszer rábukkantam erre a receptre, amely nem sokban különbözik a tiédtől. http://mindmegette.hu/index.php?apps=cikk&cikk=15974
Itt lépésről lépésre leírja képekkel illusztrálva a munka menetét. Nekem bejött...