2009. február 21., szombat

Nyuszi nyuszival

Drága rokonunk tegnap hozott egy nyuszit, teljesen szétbontva, nekem már csak fel kellett tennem főzni.

Ilyenkor első és legfontosabb tennivalóm feltenni A NYUSZILEVEST!!! Aki evett már, biztosan tudja, hogy miért ilyen nagy betűvel írom. Ez a leves valahogy különbözik a többi húslevestől. Az íze, .. de már az illata, főzés közben is... olyan fiiiinom, melengető, gyógyító.

A nyuszilevesbe nem is nagyon szoktam sokféle zöldséget tenni, csak sárgarépát, petrezselymet, hagymát és krumplit. Semmi mást. Mert így tényleg a hús ízét lehet érezni.

Általában a nyuszit úgy esszük, hogy egy sűrű palacsintatésztát keverek, és abba beleforgatom a korábban, a levesben már megpuhult husikat, és ezt forró olajban kisütöm. Ma is így tettem, végül krumplipürével és ubival tálaltam.

1 megjegyzés:

 1. Szia!

  Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.

  Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

  Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

  Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner.hu ímél-címre!

  Üdvözlettel:
  Miner.hu

  VálaszTörlés