Szeretjük a teniszt, művelni is és nézni is.
Ma az ebédünket is nagyrészt meghatározta, hogy az egyik sportcsatornán élő közvetítés volt. (Férfi döntő, Ausztrália). Teljesen odaszögezett a tévé képernyője elé. Azért 11 körül erőt vettem magamon, és kimentem a konyhába, hogy feldobjak valami ebédet. Karajt már este kivettem a fagyasztóból. Aztán volt itthon tejszín, rizs. Gondoltam, hogy csinálok egy tejszínes-mustáros karajt, kukoricás rizzsel. Ezzel nem kell órákig bajlódnom.
Feltettem hagymát, kicsit dinszteltem, rátettem a kikloffolt, sózott karaj szeleteket, kicsit megsütöttem mindkét oldalát, majd borsoztam. Felöntöttem vízzel, és hagytam fedő alatt puhára főni. Közben előkészítettem a tejszínes öntetet. Kb. 3 dl főzőtejszínt összekevertem 2 evőkanál mustárral, tettem bele egy kis őrölt gyömbért. Amikor a husi megpuhult és kicsit fedő nélkül elforrt a leve, kiszedegettem egy tányérra, és a tejszínes lötyit beöntöttem a lábasba. Forraltam kicsit, visszaraktam a husikat és kész. Köretként kukoricás rizst készítettem hozzá.
Olyan jólesik a dicséreted :), köszönöm. Ahogy a képeidet és a receptjeidet nézem, én is találok itt bőven guszta "kipróbálnivalókat"! :)
VálaszTörlésEgyébként kinek drukkoltatok? Enyémférjjel nyertünk, mert mi Nadal-nak! :)