2009. január 31., szombat

Brassói és kókuszkocka

Reggel még az ágyikóban ért sógornőm telefonja. Megtudta, hogy ma is be kell mennie dolgozni, így nem tud anyósoméknak főzni...

... gyorsan ki is pattantam az ágyból, mert nem volt annyi hús előkészítve mára, hogy nekik is elég legyen. Kikaptam a fagyasztóból még egy adag tarját. Apósomék szeretik a húst, főleg, ha finom, puha, omlós. Ezért brassóit készítettem. Ezt gyorsan meg is tudom csinálni, és hatalmas adag lesz belőle (mi úgy szeretjük, ha az arány kb. 1/3 hús, 2/3 krumpli.
Fel is tettem olajra hagymát, és beleraktam a kockákra vágott tarját. Így egy kicsit pirítottam. Sóztam, borsoztam. Végül egy kis majorannát is szórtam rá. Aztán felöntöttem víttel, és lefedve hagytam, hogy puhuljon. Addig megpucoltam a krumplit, és azt is felkockáztam. Amikor a hús megpuhult, levettem a fedőt, és még hagytam, hogy elforrjon a levéből. (Ilyenkor szoktam még belereszelni 1-2 gerezd fokhagymát). Közben forró olajban kisütöttem a krumplit, és a húsra tettem, végül összekevertem.
Desszertként ma kókuszkockát készítettem, de nem a hagymonányos méretűt, hanem csak olyan "fogd meg és hamm" mini kockákat.

Sütöttem egy sima 6 tojásos piskótát. Közben elkészítettem a csokit. Amihez 20 dkg vajat, 25 dkg cukorral, 10 dkg kakaóval és 8 evőkanál tejjel összefőztem (DE nem forraltam) és öntöttem bele rumaromát is. Ezt sosem mérem, mindig csak úgy érzésre.

Amikor a piskóta kész lett, hagytam kihűlni. Aztán felkockáztam és beleforgattam a csokikrémbe, majd a kókuszreszelékbe.

3 megjegyzés:

  1. Hmmm... nagyon guszta. Én már nem így készítem a brassóit, de akárhol járok, nagyon jól esik ez a változat. A kókuszos kocka pedig egyenesen a kedvencem :)

    VálaszTörlés
  2. Na miért, hogy készíted??? Mindjárt utána is nézek Nálad ;)

    VálaszTörlés
  3. Húúú ez a párosítás az egyik kedvenceeem:-) Nyami-nyami:-) ügyes vagy mint mindig!!! Alig várom, hogy megkóstolhassam a főztöd....:-)
    Ja, a játékra meghívást köszi, holnap meglesz!!!

    VálaszTörlés