...
Mivel családunk összes tagját legyűrte valami "pocivírus", így az történt, hogy már több, mint egy hete nem ragadtam fakanalat. Hiányzott... ám holnap, ha minden jól megy, a konyhát ismét birtokba veszem... immáron második napja ugyanis tünetmentesek vagyunk.
Mivel családunk összes tagját legyűrte valami "pocivírus", így az történt, hogy már több, mint egy hete nem ragadtam fakanalat. Hiányzott... ám holnap, ha minden jól megy, a konyhát ismét birtokba veszem... immáron második napja ugyanis tünetmentesek vagyunk.
Addig is, itt van a mi "alappalacsintánk" :)
A recept valahogy úgy kezdődik: végy 3 tojást, 12 evőkanál lisztet (púpozottan), 1 liter tejet, csipetnyi sót és cukrot, és 5-6 evőkanál olajat (bár ez elsőre biztos soknak hangzik, de így tutira tapadásmentesek a palacsinkenek.) Ezeket jól kotyvaszd össze. Én úgy szoktam, hogy felverem a három tojást, bele négy kanalanként a lisztet, mindig kicsi tejet, hogy ne csomósodjon. És ha kész, kezdődhet is a sütés, amit én nagyon szeretek. Egyszerűen megnyugtat.
Ha kisültek a szépséges palacsinták, megkenem őket, lekvárral, kakaóval, fahéjjal, vagy megtöltöm hússal, sajttal, gombával..... a variációk száma végtelen, és finom.
Egy utolsó mindig marad, senki nem akarja megenni a másik elől) :) ... pedig szívesen sütök még :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése