2009. január 7., szerda

A név kötelez

Igen-igen. Nem várok tovább, íme a kis KEDVENCÜNK :)
...
Mivel családunk összes tagját legyűrte valami "pocivírus", így az történt, hogy már több, mint egy hete nem ragadtam fakanalat. Hiányzott... ám holnap, ha minden jól megy, a konyhát ismét birtokba veszem... immáron második napja ugyanis tünetmentesek vagyunk.

Addig is, itt van a mi "alappalacsintánk" :)

A recept valahogy úgy kezdődik: végy 3 tojást, 12 evőkanál lisztet (púpozottan), 1 liter tejet, csipetnyi sót és cukrot, és 5-6 evőkanál olajat (bár ez elsőre biztos soknak hangzik, de így tutira tapadásmentesek a palacsinkenek.) Ezeket jól kotyvaszd össze. Én úgy szoktam, hogy felverem a három tojást, bele négy kanalanként a lisztet, mindig kicsi tejet, hogy ne csomósodjon. És ha kész, kezdődhet is a sütés, amit én nagyon szeretek. Egyszerűen megnyugtat.

És lépésről lépésre:

Ha kisültek a szépséges palacsinták, megkenem őket, lekvárral, kakaóval, fahéjjal, vagy megtöltöm hússal, sajttal, gombával..... a variációk száma végtelen, és finom.

Egy utolsó mindig marad, senki nem akarja megenni a másik elől) :) ... pedig szívesen sütök még :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése