2009. január 14., szerda

Baconbe csomagolt szűzérmék

Ezt az ételt szintén vasárnapra készítettük, és sajnos már csak a megmaradt baconcsomagokat tudtam lefényképezni, mert a nagy vedégeskedésben teljesen elfelejtettem. :)
...

És akkor az elkészítés menete: Az egész szűzérmét kb. két ujjnyira felszeleteltük, sóztuk, borsoztuk, és meghempergettük egy kis Magyaros fűszerkeverékben is. Majd körétekertünk baconszalonnát, és fogpiszkálóval átdöftük.

Az így kapott kis csomagokat egy olajjal meglocsolt tepsibe sorakoztattuk, lefedtük, és a forró sütőbe toltuk, kb fél órára. Majd leellenőrizve, hogy kellően megpuhult-e, levettük az alufóliát, és így még visszatettük a sütőbe, hogy szép ropogós, aranybarna legyen.

Köretként rizst, és párolt mexikói zöldséget ettünk hozzá. (A betegségek óta valahogy gyakoribb vendég nálunk a párolt zöldség, de ezt nem is bánom) :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése