2009. január 14., szerda

Az én zöldborsófőzelékem

Gyerekkorom egyik nagy kedvence. Jöhet simán, tükörtojással, főtt tojással, sült virslivel, főtt virslivel. Nálam ő a főzelékek királya :)
...
Az elkészítés menete:

Hagymát kevés olajon üvegesre párolom, ráöntöm a borsót (ami ez esetben mirelit éppen), kicsit összeforgatom, felöntöm vízzel, sózom, és lefedve puhára főzőm (nem sok idő kell neki).

Amikor a borsó megpuhult, fogok egy kis tálkát, teszek bele egy evőkanálnyi lisztet, szórok rá pirospaprikát, és felöntön annyi tejjel, hogy csomómentesen el tudjam keverni. Az így kapott löttyöt visszaöntöm a borsóra, teszek rá egy-két evőkanál tejfölt, elkeverem, rotyogtatom :) és kész is az én zöldborsófőzelékem. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése