2009. január 14., szerda

Paprikáskrumpli füstöltkolbásszal

Ma amikor ebéd előtt megjelentem a fényképezőgéppel a konyhában, az én KedvesFérjem hatalmasat nevetett :) Egyrészt azért, hogy már megint fényképezek, másrészt pedig ki is nevetett, hogy én most egy sima, semmiextra paprikáskrumplit fogok leírni a kisnaplómba??!! Naná, mondtam neki, hiszen lehet, hogy a lányainknak (vagy valaki Másnak) épp erre a receptre lesz szükségük. :) Így hát megosztom Veletek, hogy én hogy is készítem :)
...
Szóval, fogok egy jó nagy fej hagymát, apróra vágom, rádobom a forró olajra és kis lángon üvegesre párolom. Ez idő alatt előkészítem a krumplit (hámozás, megmosás, felkockázás). Amikor a hagyma már szép üveges, ráöntöm a krumplikat. Sózom, borsozom, felöntöm vízzel (épp hogy ellepje) és megszórom pirospaprikával. Majd lefedem és puhára főzőm. Amikor puha a krumpli, leszedet a fedőt és így még hagyom pár percig, hogy kicsit "szószosodjon" - most erre nem jut eszembe jobb szó, kicsit már fáradt vagyok, de ha valami eszembejut, ígérem javítom - ilyenkor szoktam még beledobni jó kis házi kolbászt, vagy szalonnát is. És ha kész tálalom. Nálunk újabban tejföllel csúszik a legjobban.

Hát ennyi :)

5 megjegyzés:

  1. Szia!
    Gurítottam neked egy lasztit, nézz be hozzám érte, légyszi! :))

    VálaszTörlés
  2. Szia, az elején engem is kinevetett a férjem,hogy mindent lefényképezek.Mára már megszokta, de ha valaki látogatóba jön és közben én ételfotókkal foglalkozom mindig kikerekedett csodálkozó szemekkel néznek,hogy minek fényképezem annyit a kajákat :-)És én várom a jobbnál jobb palacsinta recepteket azért, mert mi ebben nem vagyok erősek, pedig nagyon szeretem. Kösz, hogy feltettél a blogodra!

    VálaszTörlés
  3. Szia Maimoni! Nagyon Kedves vagy, mint azt látod is, éltem vele! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Ottis!
    Akkor hasonló cipőben járunk, ígérem lassan jövök palacsintákkal is :)

    VálaszTörlés
  5. Azta de jól néz ki, de megenném, gondolom már egy falatka sincs belőle!;O) Esküszöm még sosem próbáltam ezt tejföllel, de micsoda jó ötlet!

    VálaszTörlés