2009. január 30., péntek

Függőségeim

Újabb körkérdés kaptam, ezúttal Edittől. A játék lényege, hogy le kell írnom, mi az az 5 dolog az életemben, amitől függök.
Hát gondokodnom kellett rajta, nem is keveset. Nem iszom, nem dohányzom, kávét sem iszom, néhanapján egy capuccionot engedek meg magamnak - ezek a dolgok jutnak eszembe, ha meghallom azt a szót, hogy függőség.

Szóval nem is olyan körnnyű ez a kérdés, mint amilyennek látszik. De talán összeáll a kép lassan :)

1.) Talán van egy "káros" szenvedélyem mégiscsak :) ez pedig a KAKAÓ. Egész kicsi gyerekkoromban kezdődött, és mára már eljutottam arra a szintre, hogy mindennap megiszom egyet :) Persze TILOS összekeverni. Férjem úgy mondja, hogy én csak a kakaós tejet szeretem, mert a kakaóra ráöntöm a tejet, gyorsan le is iszom róla, és az alján összeállt kakaó"krémet" kikanalazom. Kedves Férjemmel meg is állapodtunk, hogy jó, ihatom így, csak a gyerekek előtt ne :) ők igyák csak hagyományosa. Nyilván azért hoztunk ilyen "kegyetlen" döntést, mivel nekem az így elfogyasztott kakaó után kisebb gyerekkoromban rendszeresen fájt a hasam. A doktornénim meg is jegyezte: " Szilvikém, már megint a kakaó???"
...
2.) LAKBERENDEZÉS: bár ez így olyan nagyképűnek hangzik, egyszerűen csak arról van szó, hogy mindig kitalálok valamit, hogy a lakásban, kertben mit lehetne mééééég :) alakítani. És azt hiszem egy üzletnek valóban függője vagyok. Méghozzá a nagy kéksárga lakberendezési áruháznak. Ha évente több alkalommal nem mehetek el, rendesen rosszul érzem magam. Persze ilyenkor már jól összeírt listával felszerelkezve megyek. Ki ne maradjon valami. :) (EZEK PEDIG ITT FRISS SZERZEMÉNYEIM:)
3.) MOZGÁS: na ha valaki ismer, az most nevet, mert igencsak gömbölyű vagyok most is, és azt hiszem egészen kamasz koromtól a kellemesen telt nők táborát erősítem. Pedig mozogni, legfőképpen TÁNColni nagyon szeretek. Bármilyet, bármikor. Sajnos mostanában erre kevés lehetőségem jut, mint ahogy egy önfeledt zenehallgatásra is.. de nem panaszkodom. :)
...
4.) KIRÁNDULÁS: szeretek nyüzsögni, nagyon. Bár a gyerekek mellett most ez is háttérbe szorult, de idén már szeretném, ha felkerekednénk néha, és megismernék az országot-világot. Egyelőre az országgal is megelégszem :). Egy másik dolog is kapcsolódik ehhez a témához. Mostanában igényem van rá, hogy egy kicsit egyedül legyek, teljesen egyedül. Ez még engem is meglep, hiszen korábban sosem szerettem egymagam lenni. Az gyerekekkel itthon töltött évek viszont ezt is előhozták belőlem, így néha el-el "szököm". Naa nem messzire, csak vásárolni, vizsgázni... és ez feltölt.
...
5.) Na és lássuk csak, mi van még? Háát, nem is tudom. Függök mindentől, ami széppé, és boldoggá teszi az életem. A családom, A barátaim, az élményeim. Fontosak nekem, szeretem tudni, hogy mi van velük, és szeretek(nék) segíteni, ha szükség van rám. Szeretem, ha valaki eljön hozzánk, és úgy megy haza, hogy JÓ VOLT :) NEKEM ŐK A LEGFONTOSABBAK!!!
...
Nagyjából ennyi :)
Továbbítanám a kérdést:
CsacskaMacskának , Pankámnak , Süninek , Lepkevárnak , Ottisnak , Maimoninak .

Ha van kedvük játszanak ők is :)

5 megjegyzés:

  1. Szia!
    Örülök, hogy tetszik az oldalam, és szívesen veszem, ha gyakran meglátogatsz. Érdekelnek, kik az ismeretlen rendszeres olvasóm, így elolvastam a blogjaidat. Gyönyörűek a kislányaid!
    Én is sokszor éreztem, hogy hasonlóképpen írsz, gondolkozol, mint én, amely nem csoda, mert nekem is két csöpim van, csak fiúból gyúrva :)) Peti 4 és fél, Tomi pedig 1 és fél éves :)
    Jólesett az üzeneted... számíthatsz a jövőben :)
    Üdv. Dóri

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a meghívást (és a rámgondolást), hamarosan meg is írom!

    VálaszTörlés
  3. Kapásból ez jutott eszembe: "Úgy szeretem édesapámat, mint az emberek a sót"

    Hogy én mitől függök? Attól függök, ami nélkül nem tudnék élni. Hát az nagyon sok van. Nagyon egyszerű és ám fontos dolgok, de nem csak 5-en vannak,ahogy így most végiggondoltam.

    A Legfontosabb a családom - kisfiam, szüleim, férjem, rokonaim és barátaim.

    Aztán nagyon kell még:
    1)levegő
    2)víz
    3)tér
    4)fény
    5)fotózás
    6)film (Jóbarátok, Dr House minden mennyiségben)
    7)jó zenék + nagyon amatőr zenélés a gyerekekkel
    8)játékok
    9)autóvezetés
    10)ez a görkori/jégkori cucc most nagyon bejön - és szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy egyre jobban megy
    11)növények
    12)lakberendezés
    13)ruha (meztelenül nem mernék kimenni az utcára)

    És azt hiszem, hogy azt is ideje bevallanom, hogy netfüggő is lettem...:)
    Azt hiszem ennyi.
    ha eszembe jut még valami mindenképpen jelentkezem :)

    VálaszTörlés