2009. március 25., szerda

Sajtos-gombás tejszínes Palacsinta

Ha palacsintáról van szó, nem nagyon tudok kedvenceket megnevezni, mindegyiket szeretjük valamiért.

A mai ebédünket ritkán készítem ebédre, sokkal gyakrabban kerül vendégvárós vacsoraasztalra. De ma, a finom friss gombát annyira megettem volna, hogy a levesen kívül, a palacsintába is ezt tettem. Tehát tényleg gombát ettünk gombával.

Sütöttem
palacsintát :) Ilyenkor 50 alatt meg sem állok... mármint sütésben :D

Közben egy jó nagy fej vöröshagymát apróra vágtam és olajon üvegesre pároltam. Rádobtam a szintén apróra összevágott gombával, sóztam, borsoztam, tárkonyoztam, enyhén pirospaprikáztam és felöntöttem egy kevés vízzel. Fedő alatt puhára főztem. Amikor megpuhult, úgy jártam el, mint a levesnél, kevés liszt (itt tényleg nagyon kevés kell) tejszínnel, majd nyakonöntve a gomba.

Fogtam a palacsintáimat és a gombákat beletekertem, hajtottam. A tálamba először került 4 gombás palacsinta került, majd rá 4 sajtos palacsinta, majd megint 4 gombás, végül a tetejét leöntöttem a tejszínes-gombás "lével" :) reszeltem rá sajtot, és bedugtam a sütőbe. Pár percre csak, mert többet nem tudtunk várni :) így a sajt csak szépen ráolvasd a palacsintára. Nem volt ideje pirulni :)

Szépnek ezt sem nevezném, de az íze.... fantasztikus. Aki szereti a gombát, annak különösen jó szívvel ajánlom! :)

3 megjegyzés:

  1. Szóval vendégváró falat szokott lenni? Majd beugrok valamikor :D (Hol a hétmérföldes csizmám?)

    VálaszTörlés
  2. Gyere :) Bármikor, biz'Isten ezzel várlak! :D Meg somlóival, meg madártejjel, meg... :D

    VálaszTörlés
  3. Imádom a gombát és a számban megindult az a bizonyos pavlovi :) Egy virtuális kóstolás jó lenne...

    VálaszTörlés