2009. március 24., kedd

Nem is szép, nem is királyi menü ...

... de finom.

Sokszor úgy jön ki a lépés, hogy 11 óra körül jutok oda, hogy feltegyem az ebédet. Ez ma sem volt másként. Ilyenkor jól jön néhány gyors, tényleg pár perc alatt elkészíthető étel.

És mi az, ami gyorsan készen van? Hát persze, tészta.

Ma a választásom a sajtmártásos, szalonnás makarónira esett. Az elkészítése roppant egyszerű. Szerintem leírnom sokkal tovább tart majd, mind elkészíteni és megenni.

Tehát akkor:

Egy nagy lábasba felteszek forró vizet, és amikor forr, sózom és beledobom a tésztát. Főzöm utasítás szerint.

Közben a házi szalonnát apró kis kockákra vágom, és egy kis edényben kisütöm a zsírját. Ha túl sok zsír kijön belőle, akkor egy evőkanállal veszek ki a lábasból, mert nem szeretjük, ha "cuppog". Közben egy kis tálkában összekeverek tejszínt és krémsajtot és ezt óvatosan ráöntöm a szalonnadarabkákra. Tényleg óvatosan, mert különben könnyen megégeti az embert. Kicsit összeforralom, borsozom (ha szükséges sózom) és kész is a mártás. Azért nem írtam mennyiségeket, mert ezt mindig úgy készítem, ahogy éppen kedvem tartja, van, hogy nem is teszek bele sajtkrémet, vagy tejszínt, csak simán tejfölt.

Végül tányérokra szedem, és reszelt sajttal tálalom.

Tejfölös tészta kicsit másként :)

2 megjegyzés:

  1. Nyami, nyami!:)
    Én is "gyors" voltam ma!:)

    VálaszTörlés
  2. Mi baj itt a szépséggel??
    Szerintem minden oké-és finom is...Kellenek a hétköznapi receptek is, mindig órákat eltölteni nincs idő a gyerkőc mellett....

    VálaszTörlés