2009. március 3., kedd

Frankfurti leves

'Ejj, de régen is ettem utoljára. Pontosan tudom is, hogy mikor. Négy évvel ezelőtt. Épp egyik várandósságom első heteiben voltam. Megkívántam. A többit inkább nem mesélem el, hogy mi történt. Annyit azért elárulok, hogy minden babavárásom első trimeszterében erősen émelygős voltam. ... Na azóta nem kívántam meg :) Egészen tegnapig.

Tegnap viszont, nagybevásárlásunkon egy hatalmas kelkáposzta szemezett velem, így hát hazahoztam. Ma pedig megfőztem.

Először is csíkokra szabdaltam a káposztát. Megmostam. Közben egy hagymát aprókra összevágtam, és olajon dinszteltem. Aztán rászórtam pirospaprikát, egy kis reszelt fokhagymát. Beletettem a káposztacsíkokat, jól összeforgattam, felöntöttem vízzel. Fűszereztem. Köményt (őrölt) és majorannát tettem bele. Amikor megkóstolva már azt éreztem, hogy a káposztának már nem sok kell. Beleszórtam a felszeletelt virsliket.

Amíg a virslivel is kicsit rotyog a leves, addig egy kis tálkában egy nagy pohár tejfölt, egy kevés lisztet, egy kis tejet, és a levesből kimert leveslét összekevertem, és a levesbe öntöttem. Így is forraltam egyet. És kész is.

1 megjegyzés: