2009. március 12., csütörtök

Anyamanya feketeerdő triffle-je alapján

Hát az úgy volt, hogy egyik legkedvesebb bloggertársam naplóit olvastam. Mindig végignézem mind a hármat :) Aztán megakadtam itt. Gyorsan ki is faggattam, hogy mit és hogyan kell :) Aztán elhatároztam, hogy valamikor, de a közeljövőben elkészítem.

"A mai napra épp jó lenne" (reggel így ébredtem, ugyanis névnapozunk - Kedves Férjemét). Ahogy délelőtt elcsendesedett a ház (Zsofka oviban, Apu melóban, Dorka meg "szundiban") meg is néztem, hogy mi az ami van hozzá. Megállapítottam, hogy tojásom van, tehát piskótát tudok sütni. Aztán nézzük csak. Krémhozzávalók. Natúr vajkrémem mindig van, viszont tejszínen csak 200 ml volt itthon. De elhatároztam, "egy életem egyhalálom :D én a triffle-t úgy kívánom" :) Marad a féladag készítés.

Sütöttem egy piskótát, így csak 4 tojásból. Kikevertem a fél doboz vajkrémet 2 evőkanál porcukorral és 1 cs. van.cukorral.

Aztán fogtam egy üvegtálat, az aljára tépkedtem piskótadarabokat. Szörpöm nem volt itthon, így meggybefőtt levével locsoltam meg. Rákentem a lekvárt, erre pedig a krémet, majd kezdtem elölről.

A tetejére így már nem maradt vastag krém, ezért csokit "faragtam" rá :)

Már megkóstoltuk. Nagyon finom. Legközelebb nem féladag lesz, ebben biztos vagyok :)

4 megjegyzés:

  1. A triffle szenzációs édesség, biztos örömet szereztél a párodnak! Boldog névnapot kívánok nkei!!!

    VálaszTörlés
  2. Nem bánom!:-)
    Beraktalak a blog listámba,ezentúl én is rendszeresen olvaslak majd!:-)

    VálaszTörlés
  3. Ezt én is ki kell próbáljam, nagyon guszta!

    VálaszTörlés