2009. március 21., szombat

Almás pitém

Érdekes. Rájöttem, hogy én nem is nagyon szeretem az almás pitét. Megeszem, de az utóbbi pár pite sütéskor azt hiszem nem is ettem, még csak meg sem kóstoltam. Nem tudom miért. (Illetve tudom, én jobban szeretem a teasüteményeket, ishlert, linzert, muffint, palacsintát :) meg ezeket a könnyű, gyorsan bekapható nyalánkságokat. Nekem egy pite valahogy nem nyújt felejthetetlen "gastroélményt".

Na de ez csak én vagyok. Rajtam kívül viszont élnek itt velem páran, akik nagyon szeretik. :)

Így ma késő délután hirtelen felindulásból összedobtunk egyet Zsofkával:

Hozzávalók a tésztához:

40 dkg liszt

20 dkg margarin

15 dkg cukor

1 cs. sütőpor

1 tojás

kevés tej

A lisztet elmorzsoltuk a margarinnal. A tojást kikevertük a cukorral. Végül az összes hozzávalóval együtt összegyúrtuk.

Közben kb. 8 normál méretű almát megházomztuk, lereszeltük. Egy lábosba tettük, ízlés szerint fahéjjal, cukorral ízesítettük, és kis lángon főztük. Amikor már jó, "pités" állagú lett, levettük a tűzről és félretettük kicsit.

Végül a tésztát kétfelé szedtük. Az egyik felét kinyújtottuk, és egy tepsi aljába tettük. Ezen szétterítettük az almát, majd a tetéjere is nyújtottunk tésztát. Villával megszúrkáltuk, és 180 fokon kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütöttük.

Amikor kihűlt, szeleteltük, porcukroztunk (eddigre a lányok már aludtak) :) így holnap ebéd utánra kész is a desszertünk :)

1 megjegyzés:

  1. Ahhoz képest, hogy hirtelen felindulás és nem is szereted: nagyon szép lett!!!

    VálaszTörlés