2009. május 18., hétfő

Megint palacsinta, megint túrós, csak kicsit másként

Sokszor böngészek a neten recepteket. Sőt, mostanában képeket keresek :) Így sikerült rátalálnom egy olyan túrós palacsintára, amire egyből lecsaptam, és meg is sütöttem.

Az eredeti recepten nem nagyon változtattam. Talán csak annyit, hogy nem méricskéltem a cukrot, hanem mindenhol ízre mentem :), ja és a krémbe főztem egy kis van.aromát is.

Nagyon nyami, a tetején az édes, megsült hab, alatta a krémes, túrós palacsinta.... pedig én eredetileg nem rajongos a túrós változatért, mert megfulladok tőle :)

És akkor ahogy készült:

Sütöttem palacsintákat, ahogy szoktam.

Zsofka közben teljesen egyedül :) elkészítette a túrót: 25 dkg túrót összekevert 4 evőkanál tejföllel, ízlés szerinti cukorral (ki mennyire édesen szereti), citromhéjjal, és van.cukorral, 1 tojássárgájával.

Közben én megfőztem a krémet: gőz fölött 3 tojássárgáját, 2 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, 1 csomag van.cukrot, 1 evőkanál aromát, 1/2 l tejjel krémes állagúra főztem.

Végül a habhoz a 4 tojásfehérjét habbá vertem 1 evőkanálnyi cukorral.

Fogtam egy tűzálló tálat: az aljára egymás mellé tettem a feltekert palacsintákat, megöntöztem vanília krémmel, utána megint egymás mellé halmoztam a palacsintákat, megint krém, és végül rásimítottam a habot.

Forró sütőben pillanatok alatt szép aranybarnára sütöttem a tetejét, és tálaltam is.

2 megjegyzés:

  1. Hú, ennek nagy sikere lehetett!!Szenzációs!!!Akkor ma Te is habosban utaztál:)))

    VálaszTörlés
  2. Úgy ennék egy kis palacsintát! És én szeretem a túrosat! Meg a mákosat, meg a lekvárosat, meg a csokisat, meg a nutellásat, meg a fahéjasat, meg a....

    VálaszTörlés