2009. május 12., kedd

Nyári ízek saját termésből

Mióta itt élek egyre inkább az a célom, hogy amit lehet, termeljünk meg a kertben. Bár, sajnos az allergiám miatt a munka neheze Kedves Férjemuramra marad, de eltenni télire nagyon szívesen szoktam.

Meg is kezdtük idén a "szüretelést". A retkünk, és a salátánk már fogyasztható méretű, így esszük reggel, esszük este, és gyakorlatilag amikor csak eszünkbe jut :)

Ha saláta, akkor nekem tojásos nokedli. Egyiket sem tudom jó szívvel megenni a másik nélkül :) Ezért hát ma ezt a régi nagy kedvencemet készítettem.

1 kg lisztet összekevertem 1 tojással, sóval és annyi vízzel, hogy jó nyúlós galuskatésztát kapjak. Forró vízbe szaggattam, majd hideg víz alatt kihűtöttem, hogy ne tapadjon össze. Egy lábasban egy kevés olajra rátettem, majd 6 tojást felvertem egy kicsi sóval, és ráöntöttem, majd kis lángon folyamatosan kevergetve elkészítettem.

A salátát leveleire szedtem, megmostam. 1/2 liter vízbe tettem 5 evőkanálnyi cukrot, 2 evőkanálnyi ecetet, egy csipet sót. Jól összekevertem, hogy a cukor elolvadjon, és ráöntöttem a saláta levelekre.

Roppanó saláta, krémes nokedlivel. Hmmm. Igazi nyári érzés :)

1 megjegyzés:

  1. Jajj de megkívántam....így együtt! Én is így szeretem....Rég nem volt, készítek is a héten, jó tipp!!!Köszi!

    VálaszTörlés