2009. május 2., szombat

Mákos piskóta, citromos szelet

Visszatérek. Nehéz napokon, heteken vagyok, vagyunk túl, és bár főztem ezidő alatt is, semmi hangulatom nem volt a lejegyzésükhöz. De most már itt vagyok....

... Zamat és Illat-nál találtam egy olyan piskótatekercset, amiről az jutott eszembe: "hmm, ez az én DrágaJóUramnak biztosan ízleni fog." /Mákot szereti, házi szilvalekvárunk nagyon finom lett, sokat esszük, piskóta gyors, és könnyű./

Neki is láttam, és elkészítettem. A végeredmény, íme: :)
Sütöttem egy Citromos szeletet is. /Dr. Oetker: Süteményeskönyv kezdőknek/

Tészta:
25 dkg margarint magas fokozaton habosra keverünk. Hozzáadunk 25 dkg cukrot, és egy tasak szárított citromhéjat. Addig keverjük még egyenletes massza nem lesz. 4 tojást egyenként hozzáadunk.

25 dkg lisztet összekeverünk egy csapott teáskanál sütőporral. Kis adagonként a margarinos masszához keverjük.

Kikent tepsibe simítjuk és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a bevonatot. Kb. 4 evőkanálnyi citromlevet elkeverünk annyi porcukorral (25 dkg), hogy sűrűnfolyós masszát kapjunk

A süteményt még forrón bevonjuk a mázzal, minél forróbb, annál jobban szívódik bele a bevonat.

(Citrom helyett narancs levével is készíthető)

Beleharapva olyan nyári érzésem lett. Forró nyári napokon, vanília fagyival, csodás. Biztos el fogom készíteni akkor is :)

A mákos piskóta eredeti receptje Bodzától származik!

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy visszatértél és remélem minden oké immár......
    Hiányoltalak ám!!!
    Remélem, ízlett a férjednek is a piskóta!!
    A citromosod is csábító!!!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy itt vagy! A sütid nagyon szép, most jól esne egy kis kóstoló! :))

    VálaszTörlés