2009. május 25., hétfő

Ismét egy spenótos recept: rakott krumpli gombásan, spenóttal

Készíthetek én akármilyen "gasztrocsodát", Kedves Férjecskémet akkor sem tudom meggyőzni, hogy ez is laktató, legalább annyira finom, mint egy husis étel, és még egészséges is :D Persze a békesség kedvéért megevett egy tányérnyit, de nyilvánvalóan nem ez lesz a kedvence.

Nekem nagyon ízlett, és a gyerekek is olyan szívesen ették.

Az elkészítése is gyerekjáték, gyors, és finom :)

Meghámoztam sok-sok krumplit. Felszeleteltem és feltettem főni annyi sós vízben, hogy ellepje. Közben hagymát és fokhagymát tettem olajra, rátettem apróra vágott gombát. Pár percig pároltam. Harmadik lépésként a spenótleveleket megpucoltam, megmostam, és forró vízben pár percig főztem, majd apróra vágtam. Egy edénybe tettem, felöntöttem tejszínnel, fűszerként szerecsendiót tettem bele.

Fogtam egy tepsit, kevés olajat tettem az aljára. Rárétegeztem a krumplit (vigyázni kell, hogy ne legyen túlfőzve, mert akkor szétesik). Erre került a gomba, majd a tejszínes-spenótos mártás, végül reszelt sajt. Pár percre a sütőbe toltam, hogy a sajt szép színt kapjon :D és kész is. Nekem nagyon-nagyon ízlett. Szeretem a spenótot bárhogy, de abban biztos vagyok, hogy ilyen formán máskor is el fogom készíteni. :D

3 megjegyzés:

  1. Én bizony megettem volna szívesen!

    VálaszTörlés
  2. Kukk be hozzám, vár valami!
    Edith

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól hangzik! Egyszer ezt is kipróbálom, nem lehet sóskával esetleg? Próbáltad?

    VálaszTörlés