2009. július 21., kedd

Cukkini-cukkini hátán

A tegnapi ebédünk teljesen a cukkini körül forgott. Amikor elkészült, Nővérkémnek skype-on el is újságoltam, hogy lehet, hogy ettől az ebédtől Drága Férjemuram sírva elmenekül, és meg sem áll, a következő "meki-ig" :D

DE, HÚSIMÁDÓK FIGYELEM!!!

Az egész család úgy ette a cukkinifőzeléket, a cukkini fasírttal, hogy azt öröm volt nézni. Zsofka is mondta: "Hmmm, anyu, még kérek husit" - őt ugyanis nem is sikerült meggyőznöm, hogy abban a fasírtban bizony egy grammnyi hús sincs. :)

Az egész ebéd elkészítése nem nagyon tartott tobább 15-20 percnél.

Először is fogtam egy nagy cukkinit, kikanalaztam a magjait. Jó alaposan megmostam és lereszeltem. Egy edényben olajara dobtam és picit forgattam. Majd sóztam, borsoztam és egy kis köményt (őrölt) is szórtam bele. Mivel kaporlevelem nem volt, így azt elhagytam, persze az is mehetett volna bele. Felöntöttem vízzel, és percek alatt puhára főztem.

Közben egy serpenyőben olajat melegítettem. Amíg melegedett, kikevertem a szintén reszelt cukkinit, egy tojással, sóval, borssal, reszelt fokhagymával és annyi liszttel, hogy massza legyen. Belekanalaztam a forró olajba és szép aranybarnára sütöttem.

Amikor a lábasban is megpuhult a cukkini, egy tálkában kikevertem tejfölt, lisztet, fokhagymát (reszelve) és besűrítettem vele a cukkinit. Végül egy kis tejet is öntöttem bele, hogy olyan állagú legyen, amilyet a család szeret.

Végül kevés lett :D máskor is főznöm kell :D

7 megjegyzés:

  1. Ahogy olvastam, hangosan felröhögtem, hogy az urad az első mekiig fog futni!
    :DDDD

    VálaszTörlés
  2. VAlahogy így vártam tegnap én is Férjecskémet az újfajta lecsóval. "Nagy lecsóimádó" :P ő, és még újítottam is rajta, mire az volt a reakciója: na, iylet máskor is készíthetsz!:D Huhh, megúsztam, gondoltam!:)

    Ugye, miylen jó a tök/cukkinifőzelék fokhagymásan? Gyorsan kaprot szerezni és lefagyasztani, így mindig van! :) És minden más friss zöldfűszert!:)
    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Külön-külön már én is főztem eteket-nagyon finomak!!!
    Együtt is az lehetett!!

    VálaszTörlés
  4. Jesszusom: melléütöttem:OOO
    Etetek= ezeket.
    Nyom a meleg:D

    VálaszTörlés
  5. Hahó, manapság már nem főzöl? :D Tessék szépen blogolni, ejnye-bejnye! :)))

    VálaszTörlés
  6. Ez aranyos ötlet volt. Ezeknek biztosan illik az íze egymáshoz :D

    VálaszTörlés