2009. július 19., vasárnap

(Sajos) Zöldborsó krémleves kiscsigákkal

Újra itt...

... és mi mással is térhetnék vissza? Hát persze, Palacsintával :)

De ez a palacsinta most egészen különleges szerepet tölt be az ételben...

... na de menjünk csak szépen sorjában.

Főztem egy zöldborsó krémlevest, amit úgy "extráztam", hogy a besűrítésnél a liszthez, tejszínhez még reszeltem egy kis sajtot is. Így a krémleves is kapott egy plusz fincsi ízt.

Aztán egyet gondolva, palacsintát is sütöttünk Zsofkával. Kitaláltam (bár nem egészen magamtól - ugyanis Férjemuram egy céges vacsorán evett hasonló levesbetétet, csak ő vmilyen húslevesben), hogy a még forró palacsintába is sajtot reszelek, megvárom, hogy kihűljön, és felszeletelem.

Így is tettem, és elárulhatom, hogy nagyon fincsi volt. Nem tudom miért kívántam ennyire mindenhez a sajtot, de nem bántam meg :)

A végeredmény, íme:

3 megjegyzés:

  1. Hu, nah végre, hogy előkerültél!
    Ez nagyon jól hangzik és nagyon jól néz ki!
    Én a palacsintatésztát paradicsomlevesben is imádom!!!!

    VálaszTörlés
  2. Ezek a világszép kiscsigák lettek!

    VálaszTörlés
  3. Üdv újra! Volt nekem egy rokonom, ő az ünnepi ebédekere csinált húslevesbe palacsintacsigás levesbetétet. Akkoriban ez nagyon-nagyon különlegesnek számított és én imádtam.

    VálaszTörlés