2009. június 18., csütörtök

Grillezett csirkefalatok és egyéb nyalánkságok

Ma lusta háziasszonyt játszottam, illetve tegnap voltam nagyon szorgalmas :)

Tegnap délután Kedves Komám telefonált, hogy estére jönne, és ha lehet gyümölcslevest enne. Mivel tudom, hogy Drága Férjemuram és Komám is nagyon szereti ezt a nedűt, így nem fukarkodtam, megfőztem egy óriás kondérnyit :) (Receptet nem írok, már korábban írtam gyümölcsleves készítési módot a'la Puszta).

Második fogásnak kitaláltam, hogy grillezek kis csibefalatokat. Ilyenkor jön mindig Arany Emberem, és pácol :) Először jól megkeni olajjal a falatkákat, majd különböző fűszereket, fokhagymát tesz rá.

Közben készítettem egy tzatzikit. Igaszság szerint még soha nem csináltam ilyet, sőőőőt, még nem is ettem tudomásom szerint, így hát fogalmam sincs, hogy tegnap honnan szállt meg az ihlet. Fogtam egy fél kígyóuborkát, lereszeltem, kinyomkodtam. Összekeverte, két Activiával, sóztam, fokhagymát reszeltem bele, és tettem még bele őrölt köményt, és egy csipetnyi oregáno-t. Fóliát tettem rá, és betettem a hűtőbe.

Készítettem még biztos, ami biztos alapon egy hagymás-paradicsomos salátát is. Fogtam egy üvegtálat. Az aljára két rétegben lefektettem paradicsomszeleteket. Rá került egy réteg vöröshagyma, szintén karikákra végve és "szétrázva" :D erre most nem jut eszembe jobb szó. Megint paradicsom, megint hagyma. A paradicsom rétegeket sóztam. Végül 1/2 liter vízbe kevertem kb. 6 evőkanálnyi cukrot, és 2-3 evőkanálnyi ecetet. Ezt is lefedtem és betettem a hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.

Végül rizst főztem hozzá.

Szóval ez volt a tegnapi vacsi, és mivel tényleg szorgos manó voltam tegnap, így mára maradt a pihenés - legalábbis, ami a főzést illeti. :) Mivel óriási adagokat készítettem, így ma mindenki még ebédre is jóllakott :)

5 megjegyzés:

  1. Mi is imádunk grillezni-jön a hétvége-előkerül a grillező:))

    VálaszTörlés
  2. Milyen jó ilyen melegben egy nagy tál hideg gyümölcsleves. :)

    VálaszTörlés
  3. Trinity: nálunk is jó szolgálatot tesz az elektromos grillsütő :)

    Szepyke: csak egy gond van, én meg nem enném :D Mindig úgy főzöm, hogy meg sem bírom kóstolni :D (Menzai rossz élmények) :D

    VálaszTörlés
  4. Gyere hozzám játszani:

    http://szepsegtar.blogspot.com/2009/06/ugyan-mar-hat-ez-lenyegtelen-rogton-hat.html

    VálaszTörlés
  5. Szia! Kukk be hozzám, vár Rád valami! :)

    VálaszTörlés