2009. szeptember 21., hétfő

Tejszínes hagymaleves

Azért néha főzök is ám :D csak leírni alig-alig jut időm... a fotózásról meg már inkább nem is mondok semmit :)

Ez a leves is éjjel "állt modellt". Az íze azért jobb volt, mint maga a kép :)

Olvastam valahol, hogy a sima tejszínes hagymalevest vétek francia hagymalevesként említeni, így én is inkább maradok az egyszerűbb megnevezésnél (és azt hiszem egyszerűbb elkészítésnél is).

Nagyon leveses vagyok, így nekem ez a leves is csodás "gasztroélményt" nyújtott. Elkészíteni pedig pofonegyszerű.

Tehát 3-4 fej jó nagy hagymát felkarikázok, jó vékonyan, és olajra dombva picit párolom. Amikor már nem ropogós, felöntöm vízzel. Teszek bele sót, borsot, kis őrölt köményt és szerecsendiót is szórtam bele, és egy fél leveskockát is. Lefedve addig főzöm, amíg a hagyma épp jó nem lesz :D se nem kemény, se nem pépes. Egy kis edényben egy lapos evőkanálnyi lisztet elkeverek 2-3 deci főzőtejszínnel, (reszeltem bele egy kis sajtot is) és ezt beleöntöma levesbe. Egyet rottyan és kész is.

Én sajtos-bundás-kiflikarikákkal és reszelt sajttal tálaltam.

Hmm, nyamm-nyamm :)

3 megjegyzés:

  1. CSak hogy ittvagy! Látom, jó sok süti készült a lagzira! Ügyes vagy!:)
    Hagymalevest én is szoktam, de mindig másképp, annak függvényében, hoyg mim van itthon. leggyakrabban viszont 1-2 ek. grízzel sűrítem be, és ha éppen van, akkor vékony kolbász- vagy virslikarikákat vágok bele. ég meglehet, hoyg ma készül valami iylesmi, mert levesötletem még nem volt, hagymám viszont sok van. :)

    VálaszTörlés
  2. A hagymaleves nálam is nyerő, akárhogy is hívjuk!!

    VálaszTörlés
  3. Én is imádom, én még a hagyma részét összeturmixolom a leveskockalé egy részével, plusz egy tojássárgájával, visszaöntöm a párolt hagymához, felöntöm a maradék húslével. imádom. kár h cipót soha nincs érkezésem venni.

    VálaszTörlés