2009. április 3., péntek

Sóska tócsnival

KedvesFérjemuram tegnap hazaállított egy óriás zacskónyi friss sóskával. Hogy én mit éreztem??? Elkeseredettséget. Egy: még életemben nem készítettem. Kettő: azt hiszem annyira nem is szeretem.

Nem volt mit tennem, leültem az internet elé, és megkezdtem szokásosnak mondható kutatómunkámat. Végül a sok ügyes, szép, gusztusos recept elolvasása után, felbátorodva a konyha felé vettem az irányt. Amikor "pucoltam" a sóskát, még el sem tudtam képzelni, hogy ebből mi fog kisülni :)

Mikor minden levelet előkészítettem és lemostam, egy késsel felszeleteltem, mint egy hagymát, vagy mint, amikor a petrezselyemzöldet vágom a petrezselymes krumplihoz.

Egy edénybe olajat tettem, rádobtam a leveleket, és jól összekotyvasztottam, rátettem egy fedőt, és pár perc a latt pépesre főztem. Végül 3 evőkanálnyi tejföllel, és 3-4 evőkanálnyi cukorral még összeforraltam. Az eredmény: Férjecském szerint Fantasztikus :) és Krémes. Én hiszek Neki, mert általában azt is megmondja, minden szívbaj nélkül, ha valami elég sz*rul sikerül :) Hát kéremszépen, így jár az, aki kezdő háziasszonyt vesz feleségül. :) Így együtt kell át(ennünk)élnünk a próbálkozásaim "végtermékeit".

Tócsnit sütöttem hozzá: lereszeltem krumplit (kb. fél kilónyit, de nem mértem le), tettem bele két tojást, egy evőkanálnyi lisztet, sót, borsot, két gerezd fokhagymát lereszelve, és miután jól összekevertem forró olajban kisütöttem.

Hű, olyan fincsi volt. Így még a sóska is be"csúszott" ügyesen! :) Azt hiszem, már szeretem.

Ennek köszönhetően ma délután a veteményes kertünk is gazdagabb lett egy pár sóska"sorral". :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése